TIPUS DE MELS I LES SEVES PROPIETATS


La mel és, sense cap dubte, l’aliment energètic per excel.lència i un magnífic remei per a moltes malalties i dolències.
La mel és un aliment molt bo pels nadons, infants, ancians i un bon reconstituent per a esportistes i persones amb símptomes de fàtiga. El consum regular de mel té una acció positiva per a cors castigats per l’estrés o excés de feina.

MEL DE MIL FLORS
Composta d’una gran varietat de flors per tant, amb moltes aplicacions terapèutiques
APLICACIONS TERAPÈUTIQUES
Anèmia, dermatitis, infeccions al coll, grips , refredats en general …


MEL DE ROMANÍ
La mel de romaní té un color molt clar però a vegades la barregen amb altres mels, com per exemple la farigola i això la pot enfosquir.
És una mel que cristal.litza fàcilment en grans molt finets.
APLICACIONS TERAPÈUTIQUES
Aquesta mel va bé pel reumatisme, gota, cirrosi, com a tònic estomacal ( úlceres d’estómac) i per afeccions respiratòries.


MEL D’ACÀCIA
És una mel suau. Color groguenc amb un aroma i sabor suau. Aquesta mel difícilment cristal.litza.
APLICACIONS TERAPÈUTIQUES
Molt adequada pels nens petits. Indicada per la diabetis i restrenyiment pels seus efectes laxants.

MEL DE BRUC
Mel de color fosc i espessa. Cristal.litza amb molta facilitat.
APLICACIONS TERAPÈUTIQUES
Té una acció desinfectant i antiinflamatòria de les vies urinàries. Es fa servir en cas de cistitis ( inflamació de la bufeta de l’orina), càlculs urinaris i malalties de la próstata.

MEL DE CASTANYER
Aquesta mel té una olor forta, penetrant i un gust una mica amarg.  És rica en ferro.
APLICACIONS TERAPÈUTIQUES
És una mel que s’utilitza per millorar la circulació de la sang i també té bones qualitats en cas de diarrera.


MEL DE BRUGUEROLA
Aquesta mel és molt viscosa ja que té un alt contingut en proteïnes, això la converteix en un producte d’alta qualitat. Té una olor molt intensa i persistent. El seu gust pot presentar notes picants i àcides.
APLICACIONS TERAPÈUTIQUES
Indicada per estats carencials i anèmics.